En del undrar varför man skakar och vibrerar.Många kallar det ångest.

Vår fysiska kropp är så enormt talför.Den är ärligare emot oss än alla existerande ord i national encyklopedin.

Det är stor skillnad på att skaka på grund av att man har hamnat i chock eller är nervös än vad det är att att ha, inre vibrationer och skakningar.

Efter Drottninggatan så skakade min kropp på grund av chocken och alla den dramatik som uppstod.  Är man som jag en högkänslig ,empat så blir det ENORMT starkt i en sådan situation. Därför tog det fyra dagar för kroppen att lugna ner sig.

De, inre darrningarna är kroppens signal på att vi behöver släppa taget eller är på väg att släppa taget.

EXEMPEL…

Kvällen innan jag skulle träffa Katrin Sandberg för första gången så började min kropp att darra,skaka och vibrera redan 21:00.Jag skulle träffa henne klockan 09:00 nästa morgon.Hela natten låg jag sömnlös och svettades.När klockan slog 05:06 så upphörde allt och jag fick möjligheten att sova några timmar innan.

När jag kliver in på Storyhouse i gamla stan är jag trött och ser själv i toalett spegeln att jag ser ut som någon som varit med om en rejäl party natt.

Katrin ber mig att berätta min story från start.Så tidigt jag kan minnas och sedan fortsätta 5 år i taget.

Kroppen börjar vibrera igen.Fåtöljen känns för trång,tröjan tryckte emot halsen och svetten började rinna.

Det var första gången som jag skulle berätta – hela storyn för någon.Inga små bitar eller lösa inkapslade lögner.

Utan sanningen i alla sina färger och nyanser.

Även om jag ville gå därifrån så minns jag ändå att jag tänkte:Du kommer att bli fri om du gör det här,Veronica.Var sann emot Katrin,hon är inkännande och kommer att bemöta dig med lugn.

Let it go.

Jag berättade om min barndom. Hur jag växte upp som hög känslig utan en identitet. Hur jag levde med psykisk misshandel och alkohol i hemmet. De 9 åren av svår mobbing i skolan och de sexuella ofredande av olika män utanför familjen.Om spelmissbruket, självmordstankarna,bostadslöshet, skuldbergen, sorgen och skammen. Hjärnutmattning ”uppvaknandet! Och mordförsöket på Drottninggatan. Allt jag arbetat med under ett decennium skulle nu upp till ytan.

Ju längre bort ifrån barndomen och alla de traumatiska händelserna i mitt liv desto lugnare blev kroppen.

Tillslut satt jag och skrattade.När de två timmarna var slut var jag lika slut. Men det var så som Katrin hjälpte mig att hitta just min sanna story så att jag kunde göra det jag nu gör och håller på att skapa.

När jag lämnade Katrin och klev ut på gatan igen så hade kroppen blivit lugn och inombords log jag med hela min själ.Jag var FRI… 🙂

Sedan den dagen har kroppen aldrig mer vibrerat på samma sätt.Nu har det gått 1 år sedan dess.

Det händer dock att kroppen signalerar vid enstaka tillfällen.Som när den vill ha någonting,när jag ska göra något eller bara när den vill släppa taget om något den inte längre behöver.

Lyssna ALLTID på kroppen.

Det är själen som vill få utrymme och talar igenom det fysiska.

Kramar

VÅGA VARA DU