BLOGG2019-10-20T19:06:03+02:00

Berättelserna vi berättar för oss själva

Du visste säkert inte att jag gick igenom hela min barndom med tron om att jag var misslyckad och värdelös? Faktum är att jag gick i decennier med en uppfattning om att jag var trög och fullständigt intelligensbefriad. Var kom då denna lögn ifrån? Jo mitt sinne hade programmerat detta utifrån vad min omgivning ständigt implementerade genom ord. Det blev min tro – min sanning om vem jag var.
Det var en ENORM lögn.

Tankar är sinnets vokabulär; Känslor är kroppens vokabulär

Vårt sätt att tänka påverkar vår kropp såväl som vårt liv. Du kanske har hört uttrycket tidigare:
”sinne över materia.”  För att förstå detta började jag studera den växande mängden forskning om förhållandet mellan tanken och den fysiska kroppen.

Det finns ett framväxande vetenskapsområde som kallas psykoneuroimmunologi som har visat sambandet mellan sinnet och kroppen. Det som jag har lärt mig av detta är att: Varje tanke producerar en biokemisk reaktion i hjärnan. Hjärnan släpper då kemiska signaler som överförs till kroppen, där de fungerar som budbärare för tanken. Tankarna som producerar kemikalierna i hjärnan låter din kropp känna precis som du tänkte. Så varje tanke producerar en kemikalie som matchas med en känsla i kroppen. När du tänker glada, inspirerande eller positiva tankar, tillverkar din hjärna kemikalier som får dig att känna dig glad, inspirerad eller upplyft. Till exempel. När du får en upplevelse som är njutbar så skapar hjärnan omedelbart en kemisk signalsubstans som kallas dopamin, som sätter hjärnan och kroppen i väntan på den upplevelsen som gör att du börjar känna dig glad. Om du har, arga, hatiska eller självironiska tankar, producerar hjärnan också kemikalier som kallas neuropeptider som kroppen reagerar på, på ett jämförbart sätt som med dopaminet men istället för att du känner glada eller positiva känslor känner du dig istället hatisk, arg eller ovärdig. Med andra ord så blir dina tankar genast till materia. En sanning, tro, verklighet. Ta vilket ord du vill. Men frågan är.
Är detta verkligen sant?

För allt vi fick höra är inte en sanning

Alla vet någonstans inom sig att de ord som vi implementerades med som barn inte alltid var en sanning. Om någon hade ett smeknamn på dig som var, min lilla bulle, trögis, knäppis, innebär det då att du är en bulle, trögis eller knäppis. Eller har någon sagt detta till dig så att orden har programmerats in i ditt sinne som tillslut blev din sanning?
Oavsett om orden sades med den mjukaste rösten där leverantören menade det som en kärleksförklaring så blev det en programmering, en tro, uppfattning, sanning då det är så sinnet fungerar.

Så vad kan då detta ha lett till?

EXEMPEL:
En negativ självbild. Utseendefixering – kroppsfixering. Koncentrationssvårigheter – sämre inlärningsförmåga. Dåligt självförtroende – låg självkänsla. Etc

Men det är fortfarande inte sanningen utan en tro och berättelsen du upprepar för dig själv dag ut och dag in.

För vi är ju mycket mer än så

Ni kanske har hört uttrycket tidigare. Vi är levande varelser i fysiska kroppar. Shiit så flummigt kanske du tänker. Inte alls. Vad betyder det då? 
Att vi är enormt intelligenta med en gigantisk medvetenhet som har fysiska upplevelser.

Att vi har en fysisk kropp och ett sinne är ju fantastiskt då det skänker oss både upplevelser och fysisk materia.
Problemet är att vi identifierar oss med det. Och detta skapar fysisk – psykisk – själslig smärta och ett enormt lidande.

Så här kommer en uppgift till dig:

Om du sitter ner ensam i ett rum och ställer dig själv frågan: ”Är jag medveten?”  så kommer du omedelbart att upptäcka att du är medveten.
Om du säger till dig själv: Jag är medveten om min medvetenhet så kommer du att förnimma en ny upplevelse. Du kan även använda ord som: ”I am aware of my awareness”.

Utan tankar finns inget sinne. Sinnet är bara en en massa tankar men tankarna är aldrig sanningen eller verkligheten. Det är upplevelser. Så du är inte din historia. Du har upplevt en historia men den är INTE du!❤️

tisdag, november 1, 2022|

Det är en ritual värd tiden

Lär känna dig själv.
Visste du att en av de mest kraftfulla själv förbättringsverktygen
 är nära till hands?

Nej, det är inte att träna eller sova   (även om det är bra vanor). Det är något ännu enklare – lär dig hur man börjar tillämpa journaling.

Även om det har funnits i tusentals år så står journaling för närvarande i rampljuset. Från självhjälps bloggar till kända författare som Deepak Chopra – Oprah – Tony Robbins. Alla pratar om de livs förändrande fördelarna med att lära sig att skriva dagbok.

Trots att det nyligen ökat i popularitet är detta inte bara en ny trend för självhjälp. Om det utövas konsekvent kan det förändra livet själsligt, mentalt, känslomässigt och fysiskt. Det är det perfekta verktyget för självkännedom.

Låt oss utforska vikten av att föra en dagbok och hur man kan införliva denna kraftfulla vana i ditt dagliga liv.

Journaling förändrade personligen mitt liv. BIG TIME när ag började för över 10 år sedan.

Vad är Journaling

Journaling är en skriftlig redogörelse för dina tankar och känslor när du navigerar i vardagen.

Det fina med det är att det inte finns något rätt eller fel sätt att göra det på. Det är en djupt personlig upplevelse som kan ta sig många uttryck.

En dag kan det se ut som en dagboksanteckning, liknande de du kanske skrev när du var tonåring. Nästa dag kan det vara en lista över saker som ger dig glädje eller en lista över dina mål.

Att utveckla en journaling vana kan hjälpa dig att arbeta igenom dina känslor, särskilt när du känner dig orolig eller ledsen. Det kan också hjälpa dig att växa, bli mer medveten och få meningsfulla insikter.

Av dessa skäl är journaling ett av de bästa verktygen för självhjälp.

Med det sagt kommer det inte som någon överraskning att några av de mest framgångsrika människorna i världen, inklusive Oprah, Mel Robbins, Warren Buffet och Eckhart Tolle, har gjort detta under nästan hela sina liv.

Vikten av Journaling?

Det enda sättet att skörda dina belöningar som kommer med journaling är att vara konsekvent. Detta innebär att du gör det till en daglig vana snarare än en tillfällig hobby.

Att skriva dagligen är enormt kraftfullt då det kan leda till insikter – genombrott och hjälpa dig att bearbeta svåra känslor och situationer. ( Jag pratar alltid med mina kunder om vikten av att göra detta).

Att lära sig att skriva en dagbok är också en bra mindfullness övning eftersom det hjälper dig att fokusera på nuet. Att vara närvarande utan att oroa sig för det förflutna eller framtiden är en mycket lugnande och fridfull känsla som skapar avslappning i själ – sinnet och kroppen.

De lugnande effekterna av daglig journaling kan också hjälpa till att läka psykisk och fysisk trötthet. Om du till exempel gör 20 minuters journaling till  din rutin innan du går och lägger dig så kan det hjälpa dig att släppa taget om stressen  innan du lägger dig. Gör du den på morgonen så kan du genom denna rutin skapa enormt bra förutsättningar för din dag.Vi skulle kunna ägna hela dagen åt att prata om de många fördelarna med att föra dagbok. Men hur startar man en? Processen är enkel, men det kan kännas skrämmande att titta på den första tomma sidan i din anteckningsbok.

 

Hur man börjar journalföra (och gör det till en vana)

1. Hitta de journalteknik som fungerar för dig

Många människor föredrar att föra en pappersdagbok eftersom det hjälper dem att utveckla och uttrycka idéer tydligare. Men att sätta penna på papper är inte det enda sättet att skriva dagbok.

När du först börjar skriva är det viktigt att hitta den metod som fungerar bäst för dig.

Du kanske upptäcker att det enkla är att använda en bärbar dator för att din journaling ska bli roligare för dig. Du behöver inte heller begränsa dig till en metod.

Säg att du föredrar att skriva per hand, men du får en explosion av inspiration under din morgonpendling med tunnelbanan. I så fall kan du använda mobilen på din telefon för att skriva ner dina tankar innan du glömmer dem. (Jag rekommenderar dock att man för över dem till en skrivbok för att ha allt på samma ställe. Känn vad som känns bäst för dig).

2. Släpp bedömningar (Det är bara för dina ögon)

Det finns inget rätt eller fel sätt att det här på. När du skriver är det viktigt att på medkänsla för dig själv och lämna din inre kritiker utanför. Oroa dig inte för saker som grammatik eller stavning. Du skriver bara för dina ögon, inte för en publik. När du är självkritisk eller rädd att någon ska läsa din dagbok, tenderar du att censurera dig själv och vara mindre autentisk. (SLÄPP DET).

3. Håll förväntningarna realistiska

Förvänta dig inte att skriva sidor fyllda med insiktsfulla tankar när du börjar.

Att ha orealistiska förväntningar kan faktiskt avskräcka dig från att fortsätta eftersom du inte direkt ser framsteg.

Som alla andra vanor behöver du sätta realistiska mål och ta små steg för att se resultat.

4. Skapa en skrivrutin

Det är lätt att skriva på dagar då du känner dig inspirerad och motiverad. Men hur är det när du inte är det?

Att skapa en skrivrutin och schemalägga tid kan hjälpa dig att hålla koll, även under dagar då du känner dig oinspirerad.

Du kan till exempel avsätta tid varje morgon efter frukost eller varje kväll innan du lägger dig, även om det bara är fem till tio minuter. 

5. Journal om allt som du kommer att tänka på

När det kommer till vad du vill skriva om är möjligheterna obegränsade. Du kan skriva om din dag, dina tankar och känslor eller något som inspirerat dig.

Du kan också använda den som ett utlopp för att släppa tunga känslor som ilska, frustration eller sorg. Att skriva ner dessa känslor på papper kan befria dig från att ha dem kvar i ditt sinne. (LÄS ALLTID HÖGT VADDU HAR SKRIVIT. DET HJÄLPER DIG ATT SLÄPPA UT DET).

I sin bok ”The Artist’s Way” berättar författaren Julia Cameron om en metod som kan hjälpa dig att skriva dagbok om du inte är säker på var du ska börja. Det kallas ”morgonsidorna”.

Varje dag efter att du har vaknat, öppna din dagbok och börja skriva två, tre sidor fyllda med alla tankar som du tänker på just då.

Denna ström-av-medvetande-skrivning har varit terapeutisk för dem som har provat det. Det har hjälpt dem att bearbeta känslor, få klarhet och låsa upp sin kreativa sida. 

6. Använd journaluppmaningar

Det kommer att finnas dagar då du stirrar på din dagbok och inte har någon aning om vad du ska skriva om.

Här är en lista över saker att skriva om de dagar du känner dig blockerad:

 • En lista över saker och människor som du är tacksam för.
 • En ny situation som utmanar dig.
 • Ett (oskickat) brev till någon i ditt liv
 • Små saker som ger dig glädje hela dagen
 • Det bästa beslutet du någonsin har tagit.
 • Dagliga affirmationer som (Jag förtjänar glädje.).

7. Bli kreativ

Var inte rädd för att uttrycka dig och vara kreativ. Journaling är inte bara prosa. Det kan vara poesi, skissar, konst, texter eller något annat som låter dig uttrycka dig själv.  

 

LYCKA TILL💕

onsdag, augusti 24, 2022|

VARFÖR BLIR VI AVUNDSJUKA PÅ ANDRAS FRAMGÅNG?

Att känna sig avundsjuk på andra människors framgång kan vara både förståeligt men kan också vara skadligt.

Även om vår kulturella besatthet av jämförelse och konkurrens inte är något nytt så verkar den ha intensifierats under det senaste decenniet med explosionen av sociala medier och hur vi delar foton, höjdpunkter, prestationer, äventyr, milstolpar med varandra på ett mer offentligt och framträdande sätt.

Jag tycker om att fira och glädjas över andras framgångar. När jag ser andras glädje så gläds jag för deras skull. Men det har inte alltid varit så. Tidigare kunde det trigga mig enormt mycket då andras framgång på något sätt betydde min undergång och det var väldigt svårt att erkänna den känslan som egentligen byggde på en låg självkänsla som bodde i oläkta sår och en önskan om att tillhöra.

Så hur slutar man att jämföra sig med andra?

Hur man stoppar jämförelsespelet?

Andras framgång har ingenting med oss ​​att göra, och vår framgång har ingenting med någon annan att göra. Livet är kort – så varför slösa så mycket av din dyrbara tid på att konkurrera med människorna runt omkring dig och fokusera på hur du mäter dig med dem?

Redo att kliva in i din autentiska kraft? Här är några saker att tänka på och träna för att sluta vara avundsjuk på andras framgång:

1) Det är okej att känna avundsjuka

Avundsjuka är inte dåligt, det är bara en känsla och är en del av den mänskliga upplevelsen.

Precis som med de flesta ”negativa” känslor är det största problemet med avundsjuka vårt förnekande av det. När vi låtsas att vi inte känner oss avundsjuka kan det skada oss på många sätt.

Ju mer vi förnekar våra känslor av avundsjuka, desto mer kontrollerar den känslan oss.

När du märker att du känner dig avundsjuk, erkänn det, känn det och uttryck det på något sunt och autentiskt sätt. Försök att skriva det i din dagbok, dela det med en nära vän, reflektera över det i meditation eller bön. Din förmåga att ärligt lägga märke till, känna och uttrycka din svartsjuka (eller någon känsla) är det som ger dig kraften att omvandla denna negativa känsla till något positivt som utvecklar dig.

2) Leta efter ett djupare budskap

Har du någonsin frågat dig själv varför du känner dig avundsjuk på andra människors framgång? När vi blir hotade av andras framgång kommer det vanligtvis ett djupare budskap genom den upplevelsen.

Tänk om vi såg bortom vår reaktion och ställde oss några frågor som:

 • ”Vad är det med den här personens framgång som får mig att känna mig hotad?”
 • ”Hur kan jag lära mig av vad jag ser i dem eller av vad de har åstadkommit?”
 • ”Vad kan jag göra för att släppa min underlägsna (eller överlägsna) reaktion på detta, och djupare lita på och tro på mig själv och min process?”
 • Kan deras framgång betyda en push för mig snarare än ett misslyckande?

Att ställa djupare frågor och leta efter de underliggande budskapen i våra reaktioner på andras framgång kan leda oss ner på en mer autentisk väg av tillväxt, upptäckt, glädje och framgång.

3) Fira deras framgång

Det är viktigt att vara försiktig med hur hårt du dömer andra människor och deras vägar till framgång. Ju mer dömande du är om dem och hur de skapar sin framgång, desto svårare kommer du att göra det för dig att skapa den framgång du vill ha. Kom ihåg att den känslan du ger till andra är den du ger till dig själv. Så gläd dig.

När du ser någon lyckas, fira dem från djupet av ditt hjärta och fortsätt sedan med din resa emot din egen med glädje istället för den tryckta eller förminskande känslan av dig själv. Det finns plats för alla. Du är inte dem och de är inte du.

4) Verka från en plats av överflöd

Att vara så nära människor som skapar framgång i sina liv (kanske till och med samma framgång som vi vill ha) kan vara ganska positivt, inspirerande och motiverande. Jag vet att detta kan vara mer utmanande med vissa saker eller vissa människor.

Men på den djupaste nivån, när vi kommer från en plats av överflöd med tron ​​att det finns mer än tillräckligt att gå runt, frigör vi oss från den konstanta stress, oro, rädsla och press som är förknippad med att leva från en plats av brist.

Som de flesta saker i livet är detta ett val.

måndag, mars 14, 2022|

Själssmärta

Tecken på en lidande själ

 

I mitt arbete så hör jag många gånger människor nämna att de har ont. Det här kopplar de flesta till fysisk smärta (eftersom det är den vanligaste), men dessa smärtor är oftast inte av fysiskt ursprung. På grund av min egen livsresa så kom jag fram till att det är många som inte vet om att de faktiskt lider av själssmärta.

Så vad är egentligen själssmärta ?

Är det en inbillad smärta som fångar vår själ som en pest och tvingar oss att kämpa för våra egna liv?

Är det något odefinierbart men känns av alla?

Driven av mina egna erfarenheter och andras, känner jag mig säker på att säga att själssmärta är en kombination av både fysisk smärta och känslomässig smärta. Det är en sorts smärta som uppvisar fysisk, mental, känslomässig och social nöd på grund av en tragisk, traumatisk eller stressig situation eller livshändelse.

Själssmärta är en ansamling av negativa känslor, smärta och nöd som utlöses av vissa livshändelser som att förlora en närstående, misshandel, förnedring, olösta sår och trauma, programmeringar, uppvaknande.

Om du känner dig känslomässigt utmattad så kan upplevas som att din fysiska kropp faller isär eftersom smärtan verkar finnas i den fysiska kroppen (om det är inte på grund av en sjukdom såklart), kanske du går igenom svår själssmärta utan att ens vara medveten om det.

Om du märker något av följande tecken kan din själ ha lidit under en lång tid nu.

 

Du har svårt att vara i nuet

Om du (ofta) finner dig själv frånkopplad från verkligheten och har svårt att vara i nuet, betyder det att du är för mycket fokuserad på en tidigare eller framtida händelse. Samt att du låter mycket styras av huvudet (mindet). Din kropp är närvarande i realtid och på en verklig plats, men ditt sinne reser till tidigare ögonblick eller möjliga framtida händelser eftersom din själ är rastlös på grund av en traumatisk händelse från ditt förflutna. Om du ofta känner att du inte kan vara i nuet, är det ett tecken på att din själ lider och ditt sinne är upptaget av saker som behöver erkännas och bearbetas för att starta läkningsprocessen.

Du känner dig fast i en situation/situationer av ditt liv

Känner du att du, oavsett vad du gör eller säger, inte kommer framåt? Känner du dig fast i en situation/situationer i ditt liv vet inte hur du ska ta dig ur denna onda cirkel? Att känna sig fast/låst är ett annat tecken på svår själssmärta. Om du inte kan se ljuset i slutet av tunneln och du inte längre har hopp om bättre dagar angående ditt jobb, vänskap, familj, relation, ekonomi, företag, osv., betyder det att du har fastnat i dina egna negativa känslor på grund av en viss händelse, programmering från det förflutna. Har du fastnat i missbruk så som, mat, shopping, alkohol, droger, sex, spel osv…?

Du har en tendens att hålla dig sysselsatt hela tiden

Att hålla sig sysselsatt hela tiden är vår kropp och själs sätt att hålla sig distraherad från verkliga problem och känslor och som stör oss. Detta är oftast på en undermedveten nivå vilket innebär att du inte ens är medveten om att du håller dig sysselsatt hela tiden. Men om du märker att du gör det, vet att du undermedvetet vägrar att inse det som stör dig. Du håller dig sysselsatt för att du inte kan hantera bördan från ditt förflutna som orsakar din själssmärta.

Du låtsas att du mår helt ok trots att du går sönder på insidan

När du lämnar huset, går till jobbet eller ska träffa dina vänner och familj har du alltid ett leende på läpparna även om det gör riktigt ont på insidan. Och när du kommer hem, första sekunden du öppnar dörren, kan du gärna sluta le och vara den du verkligen är. Eftersom du inte förstår vad som egentligen pågår sätter du alltid automatiskt på dig en glad min för även om de frågade dig om hur du verkligen mådde så skulle du inte ha någon aning om vad du ska säga till dem. Det är därför du väljer att låtsas att du är glad även om du innerst inne så vet du att det bara är en mask.

Du känner dig kroniskt trött

Du känner extrem fysisk utmattning trots att du inte är så fysiskt aktiv. Du kan inte rikta in dig på roten till att vara trött konstant, och allt du vet är att du känner dig utmattad både fysiskt och mentalt. Detta är själva definitionen av själssmärta, och om du känner så här kan du vara säker på att det är din själ som lider och inte din kropp eller något annat. När vårt sinne och själ kämpar för att bearbeta eller radera smärtsamma händelser från vårt förflutna, reflekterar det över vårt välbefinnande och det påverkar varje aspekt av vårt liv.

Kroppen klagar när själen lider

Din kropp och själ visar tecken på nöd

Du har ständiga perioder av (förkylningar, influensa), andningssvårigheter, extrem trötthet, sömnproblem, panikattacker och intensiv smärta. Alla dessa tecken är biverkningar av extrem själssmärta där din kropp och själ kämpar med smärtsamma känslor. Dessa tecken på nöd kan utvecklas så att du tror att du är allvarligt sjuk och att du behöver medicinsk hjälp. Men vad som verkligen händer är att din själ behöver helande och inte din kropp. (Är du orolig. Sök läkarvård).

Du känner att något inte står rätt till, men du vet inte riktigt vad det är eller så är du rädd för att möta det

Du känner i magen att något inte står rätt till, men du kan inte förstå vad det är eller så är du bara rädd för att möta det. På grund av det tvingar du dig själv att ständigt vara upptagen med andra saker och fly undan. Om du känner att något är helt fel men du inte har någon förklaring till det, då vet du att smärtan ligger på en djupare nivå som kopplas från din själ. Men om du är helt medveten om varför du känner så, och du fortfarande vägrar att erkänna det, vet att förlängning av smärtan bara kommer att resultera i mer smärta och att du hamnar i limbo – fysisk och känslomässig domning.

Det är därför det är så viktigt att starta läkningsprocessen NU och möta dina rädslor, ditt jag och sluta överleva och börja leva.

Lev ditt liv med mod – passion – hopp & syfte

tisdag, januari 18, 2022|

Tro är ett tillstånd

I tider som dessa så kan det vara lätt att tappa både självförtroende och hopp. Men om man har de rätta nycklarna så blir det betydligt enklare. 2006 landade denna bok i min hand ( Tänk rätt och bli framgångsrik) Som skrevs av Napoleon Hill redan 1937. Kanske att dessa rader kan vara till hjälp:

 

Ända sedan tidernas begynnelse har de religösa förkunnarna uppmanat människorna att tro på det ena eller det andra. Men de har aldrig någonsin förklarat hur man skall få tro. Det har heller inte förklarat att tro är ett tillstånd som kan påverkas av självsuggestion. Med ett språk som var och en kan förstå skall vi nu förklara allt som är känt om hur man kan utveckla tro hos den som inte har någon.

Tro på dig själv; tro på det oändliga.

Innan vi börjar, vill jag påminna dig om att tro är ett yttre medel som kan injiceras i ditt medvetande och där ge liv, kraft och handling åt dina tankar! Detta kan inte nog upprepas. Läs det om igen och läs det högt!

Med en tro börjar all framgång!

Tro är basen för alla mirakel och alla mysterier som inte kan förklaras vetenskapligt.

Tro är det enda botemedel mot misslyckande!

Tro är den egenskap som blandat med böner ger dig direkt tillgång till din  obegränsade intelligens.

Tro är det element som förvandlar en enkel tanke i en mänsklig hjärna till en skapande kraft. Utnyttja den kosmiska styrka som finns i den obegränsade intelligensen.

Självsuggestionens magi.

Detta är både lätt att bevisa och demonstrera. Det finns i principen för självsuggestion. Låt oss därför titta koncentrerat oss på detta och se va det är och vad det kan åstadkomma.  Det är ett välkänt faktum att vad man än intalar sig själv, rätt eller fel, så kommer man förr eller senare att tro på det. Om man upprepar en lögn tillräckligt länge, blir det till slut en sanning. Man blir aldrig mer än det man intalar sig att man är. Det tankar som man medvetet tänker och uppmuntrar och sedan blandar med någon känsla, skapar en motivation som leder till handling!  Här är en sanning

Tankar som blandas med känslor bildar en magnetisk styrka som drar till sig andra, liknande tankar.

En sådan ”magnetiserad” känsla kan jämföras med ett frö som har såtts i bördig jord och där växer och bildas nya skott och plantor till dess det som från början bara var ett frö nu har blivit tusentals frön från samma slag! Den mänskliga hjärnan drar ständigt till sig rörelser i samklang med det som sysselsätter sinnet. En tanke, ide, plan eller syfte som man har i sinnet, drar till sig släktingar och ansluter dessa till det ursprungligas styrka. Allt detta växer sedan till en sådan styrka att det blir den dominerande, motiverade huvudtanken i sinnet hos den som bär tanken i sin hjärna.

Varje ide, plan eller tanke kan bli rotad i sinnet i sinnet genom konstant repetition.

Bestäm dig därför för att undanröja alla störningsmoment och all negativ påverkan utanför dig själv så du kan skapa ordning i sinnet. Om du inventerar dina själsliga egenskaper upptäcker du  kanske att din största svaghet är bristande självförtroende. Denna begränsning kan dock övervinnas och förvandlas till personligt mod i stället helt enkelt genom att utnyttja självsuggestion.

I have the power to make magic. I am magic. I am powerful. I am…

Formel för självförtroende:

Det första: Jag vet att jag kan åstadkomma vad jag vill. Därför kräver jag av mig själv uthållighet och en ständig målmedvetenhet för tt förverkliga mitt mål. Och detta lovar jag mig själv i detta nu.

Det andra: jag inser att de dominerande tankarna i min hjärna kommer att leda till verklig handling och vidare till realiteter. Därför skall jag ägna 30 minuter om dagen åt att tänka mig som den person jag vill bli och därmed skapa em klar bild av denna person i mitt sinne.

Det tredje: Enligt principen om självsuggestion vet jag att om det är något jag i sinnet verkligen har bestämt mig för, så kommer det genom att mitt undermedvetna förr eller senare att visa sig en lösning på hur jag skall uppnå det jag vill. Därför ska jag lägga 10 minuter om dagen på att utveckla mitt självförtroende.

Det fjärde: Jag har i klarskrift skrivit ned vad som är mitt yttersta mål i livet. Jag skall därför aldrig upphöra att försöka skapa så mycket självförtroende att jag kan uppnå målet.

Det femte:  Jag inser till fullo att att ingen lycka och framgång varar om den inte bygger på en sanning och rättvisa. Därför skall jag aldrig inlåta mig på göra saker som inte påverkar alla positivt. Jag kommer att lyckas genom att använda mig av min inneboende kraft och hjälpen från andra. Jag skall försöka få andra att bistår mig som jag bistår dem. Jag skall förinta hat, avundsjuka, egoism och cynism genom att utveckla min kärlek till andra. Jag vet nämligen att en negativ attityd till andra kan aldrig hjälpa mig till framgång. Jag ska skriva under detta papper, lära mig det utantill och upprepa det högt för mig själv en gång om dagen i den fasta tron att det gradvis kommer att påverka mina tankar och handlingar i en sådan riktning att jag en dag blir en framgångsrik människa med självförtroende.

 

Bakom denna formel ligger en naturlag som ingen har kunnat förklara. Vad lagen kallas spelar ingen roll. ( Idag kallas det lagen om attraktion.) Det viktiga är att det fungerar till gagn för mänskligheten.

Negativa tankar leder till katastrof.

Det undermedvetna skiljer inte positiva och negativa tankar. Det arbetar med material vi matar in i medvetandet via våra tankeimpulser. Det undermedvetna kommer att realisera en tanke född i fruktan lika väl som en tanke född i mod eller stark vilja. Precis som elektriciteten får hjulen att rulla eller skapar förvirring och död, så kan självsuggestion leda till lycka och framgång eller motgång och olycka. Allt beroende på hur vi använder självsuggestion. Om du fyller ditt sinne med fruktan, tvivel och misstro är det det som kommer.

 

Ur boken: Tänk rätt och bli framgångsrik// Napoleon Hill 

 

 

 

måndag, april 13, 2020|

Tänk om vi bara håller på att vakna.

Jag skrev om det här redan oktober 2018 på mina plattformer.
Känns som att det är enormt viktigt så jag fortsätter att tjata om det.?

När min hjärna totalt kollapsade 2016 så började jag att verkligen fundera ordentligt. Min upplevelse av läkarvårdens syn gick inte alls ihop med min. Då kom jag på det. Tänk om det är så att det som många kallar utmattning i själva verket är ett uppvaknade?

Jag tror att de allra flesta idag vet att världen står inför stora förändringar.
Det sker enormt mycket och det i en rasande takt. Därför behöver vi också förändra vårt eget beteende och det synsätt vi har.
Häng med lite: Vi säger att du har haft en tuff vecka. Idag är det fredag och du är heelt slut. Helgen går och på måndag morgon kommer du till jobbet och säger:”Jag sov hela helgen. Jag förstår inte hur jag kan vara så trött.”
Tänk dig sen att du har gått i flera år, kanske decennier utan att vila, tagit hand om dig och dina behov. Kanske att gamla trauma stoppats undan. Det enda sättet att få dig att vakna är tvinga dig och stanna upp.

Så tänk om det är så att livet i själva verket hjälper oss. Tvingar oss att stanna och reflektera. Att de reflektionerna sedan blir så tydliga och påtagliga att man känner tomhet, sorg och förtvivlan över hur illa man gjort dig själv igenom att ha levt på ett sätt som inte var vår inre sanning. Därför hjälper livet oss att vakna så att vi får chansen att bli snäll emot oss själva. Där man värnar om sig själv.
Det som sker är INGEN slump. Hela vårt system förändras.
Det är inte så att vi människor som är energi inte påverkas av det extrema energiskiftet. Allt påverkas!
Om vi tittar på energi. Yoga är energi – meditation är energi – qi gong – naturen – solen – vattnet – du och jag – universum. Så hur ska vi kunna leva i det gamla när allt annat förändras?

Tänk att om vi håller på att vakna och att vi är fullt friska. Men att de system och gamla tankesättet får oss att tro på att vi är sjuka för att den fysiska kroppen och själen har en dragkamp. Egot håller i med ett järngrepp. Om alla dessa nya former av leverne med yoga och alternativa vägar väcker våra kroppar och får oss att landa i oss själva, vårt sanna essence.
Där vi ser hur viktiga och vackra vi är för oss själva och världen.
När själen lider, ja då klagar kroppen.
Ju mer vi håller fast vid egot desto jobbigare blir det för den fysiska kroppen.

 

torsdag, oktober 24, 2019|

VI KAN BARA VÄGLEDA EN VISS BIT.

Vi kan endast vägleda människor så pass långt som vi tagit vår egen läkning.

Så sa en deltagare på workshopen, omfamna din högkänslighet förra helgen. Någonting som jag tyckte var väldigt fint. För visst är det så. Det känns viktigt att ge stafettpinnen snarare än att ta åt sig en ära av andras egen utveckling.

 

När jag påbörjade min läkningsprocess 2006 så hade jag inga hjälpmedel. Jag gick inte i någon terapi och hade heller ingen som jag riktigt kunde prata med. Som barn fördes jag ofta runt till psykologer som hela tiden skulle försöka hitta problemet för att sedan finna en lösning. Men det var ingen som riktigt lyssnade och ville förstå. Därför valde jag en egen väg.

Våren 2006 så började jag forska i det här genom mängder av böcker och meditation. Sakta men säkert så fann jag egna lösningar till helande. Det tog ganska exakt 11 år att lösa upp all trauma. Det intressanta är att svaren fanns där hela tiden. Det var metoden som låg undangömd. Med rätt nycklar så tar det inte lika lång tid.

Många av de klienter som kommer till mig säger att dem känner sig både sedda och hörda och jag tror det beror på att jag själv gått igenom samma saker. Det finns en igenkänning som ger både trygghet, förståelse och hopp. Något som jag personligen tycker känns enormt viktigt när man jobbar med människor. Det är därför föreläsningarna, kroppen klagar när själen lider och, Våga vara du skapades. Just för att igenkänningen väcker insikter. Intentionen var att dela autentiskt.

Läkningsmetoden jag använde fungerar besvisligen på fler. Det är hela syftet med det här. Att bidra och sträcka ut handen till världen med både sårbarhet – mod – kärlek och autenticitet på det sätt man kan. Men det har inte alltid varit en självklarhet. Sanningen är att jag stretade emot väldigt länge med att göra det här. Jag ville varken synas eller höras. Men när universum ständigt bankade på mig så började allt landa. För det här handlade inte alls – om mig. Snarare vad den utsträckta handen kunde bidra till.

Idag är jag dock enormt glad över det beslutet. För det är en sann gåva att se den utveckling som så många av er har gjort det senaste året. WOW Viktigt att tänka på är att vi ständigt läker igenom hela livet då det är en pågående resa med nya läror och möten som utmanar och speglar oss. Dock ser dem kanske annorlunda ut.

Personligen har det funnits enormt mycket trauma igenom livet. Inom väldigt många områden. Och jag ska uppriktig sagt säga att även om det har varit en fruktansvärt tung resa så förstår jag så väl vad den har gått ut på. Jag vill tacka många av er för att ni så fint säger att det finns något unikt med det jag har och gör. För ni är många som gör det och ni ska veta att det värmer mitt hjärta väldigt mycket.

Men kom alltid ihåg att det är ni som skapar er egen förändring. Inget av det här handlar om mig. Jag är bara en hjälpande hand. Ta åt er av äran av ert eget mod och omfamna er själva för att ni vågade. Det är ni som gör jobbet och ni gör det fantastiskt bra. Jag är riktigt stolt över er.

Heja er.??

Tack – tack – tack?❤️

VÅGA VARA DU.

söndag, oktober 20, 2019|

SPEGLING

Det är lättare och tro att andra människor projicerar våra reaktioner.
Det är svårare att se att våra reaktioner är känslor vi bär men inte vill se och ta ansvar för.
Det är som att betrakta sig själv framför spegeln. En del saker tycker man om, andra förminskar man och förnekar.

Tänk om vi skulle välja att acceptera oss själva för den vi är, för det vi har gjort och för det vi har upplevt. Både de positiva och negativa. För hur vi än vänder på det så kan vi aldrig få det ogjort. Dock så kan vi dra fördel av våra upplevelser – känslor och uppfattningar. Det är där våra medmänniskor kommer in och hjälper oss med speglingarna.

Authenticity is everything! You have to wake up every day and look in the mirror, and you want to be proud of the person who’s looking back at you. And you can only do that if you’re being honest with yourself and being a person of high character. You have an opportunity every single day to write that story of your life./Aaron Rodgers

Tänk dig att du har en diskussion där någon säger någonting som får dig att reagera negativt. Du känner hur obehaget växer. Hur pulsen ökar och det börjar puttra inombords. Du sätter upp en mur för ta skydd och lägger upp orden du kan använda för att börja gå till motattack.”STANNA
Kan det vara så att du just har fått en spegling?
Kanske att någon försöker att hjälpa dig att se det som ligger dolt för dig själv.

Man kan se spegling på flera sätt. Om man exempelvis ska träna på kommunikation så är det vanligaste sättet att man sitter mitt emot varandra och upprepar vad den andre säger. På så vis kan ingen påstå att man inte uppfattat vad man har förmedlat.

Talar vi om den undermedvetna speglingen så är det den som går på reaktionen. Som när man har ett samtal och en av personerna flyger i taket av något som sägs eller görs. Då har man nog med största sannolikhet kommit åt en känsla som ömmar. Det ligger någonting obearbetat som den andre inte vill se och det är alltid den som förmedlar detta som blir ( the bad person ) Var dock medveten om att ingen och då menar jag ingen annan än vi själva kan såra oss.

Läs mer om Själslig spegling

Det är så enormt viktigt att ständigt stanna upp när vi upplever att någonting händer inom oss. Att vi känner in och tänker: Är det sant det som sägs? Ligger det här hos mig eller hos vederbörande?
Det här är en av orsakerna till vikten av närvaro och självkännedom. Det är här vi växer – utvecklas och blommar.
Det är därför också avgörande vilka människor vi omger oss med.

V Å G A V A R A D U✌️&❤️

 

 

onsdag, september 11, 2019|

GÅVAN I ATT VARA HÖGKÄNSLIG

Med ögon som utstrålar undra, med leenden som varma hjärtan och skratt som dövar bekymmer, är dessa barn sanna gåvor till världen. Deras renhet och deras närvaro är en inspiration för oss alla att leva orädda och se på skönhetens, energins och entusiasmens värld. Vi är alla barn i denna stora sfär av vördnad, mysterium och utforskning. Det finns de som går bland oss ​​som ser och känner sig bortom allt vi kan. De är barn som har upplevelsens gåvor – bärare av ljus och kärlek, mänskliga försvarare genom personliga uppoffringar och tröttsamma sysslor. De är Indigo och Kristall barn.

Det är idag allmän känt att det ofta är så att man sätter diagnoser på allt som går utanför ramen av normen. Min önskan är att man försöker att öppna upp för olikheterna. Om vi tittar på de återkommande samtalen om psykisk ohälsa, utmattning, stress, depression osv, där det allt som oftast slutar med att man får en diagnos som sedan ska behandlas med medicin.

Idag talas det också mycket om hög känslighet och jag personligen önskar att man kommer ifrån det ständiga sjukdomstänket och börjar se varje individs fantastiska gåva. Det här handlar Inte om att sätta någon i ett fack utan om, som jag skrev ovan. Go outside the box.

Låt oss börja titta på bland andra Indigo och Kristallbarn.

Indigo Barn

Indigo barn är här med oss ​​för att leda oss närmare vårt sanna väsen.Vi brukar tro att våra sinnen är olika enheter från varandra. Vi uppfattar vanligtvis att du och jag är olika individer eftersom vi har olika kroppar och vi har olika livserfarenheter, men Indigo barn känner sanningen, de kan gå över mellan fysiska och osynliga världar och känna till vår enhet. Nancy Anne Tappe har banat vägen till upptäckten av ”indigo barnet”. Som lärare och rådgivare upplevde hon en djup nyfikenhet och passion för att studera människors elektromagnetiska fält. Hon kunde ta reda på de färger som omger våra kroppar och så kom hon fram med aurisk färgmetod för att profilera en person psykologiskt. På 1950-talet kunde hon se några Indigo-barn men här är en uppenbarelse: Det fanns en ökning av befolkningen på 80-talet fram till idag. Det betyder att dessa Indigo barn är bland oss, och chansen är att en av dem är i vår familj och andra närmaste kretsar. Indigo Barn kan aldrig dölja hur speciella de är, du kan identifiera dem genom dessa tecken:

 • De känner naturligtvis till hur unika och speciella de är. Även i en ung ålder vet de bara att de är speciella.
 • De utövar förtroende och djupt självvärde.
 • De är starka och självständiga – de tror inte på auktoritet för dogma
 • De är kloka och omtänksamma bortom sina unga kroppar
 • De påverkas inte av traditionellt föräldraskap som att dikteras om vem man ska vara eller vad man inte ska göra
 • De kan vara reaktiva känslomässigt. Några av dem brukar kämpa mot depression, ångest och melankoli.
 • De känner igen svagheterna i vårt utbildningssystem och är mer lockade till erfarenhetsinlärning.
 • De kan ibland känna sig förlorade och bortkopplade när de inte kan träffas och ansluta sig till likasinnade personer.
 • De är insiktsfulla och de brukar tänka outside the box.
 • De är rastlösa och upphetsade – ofta diagnostiseras de med ADD eller ADHD eftersom de tänker snabbt och kräver att de går undan.
 • De är mycket intuitiva och kan känna vad som är osynligt och till och med oförklarligt. Lögndetektorn är alltid påslagen och känner snabbt när någon för med osanning.
 • De har ibland en svår tid att försöka hitta sitt verkliga syfte i världen på grund av de många känslomässiga och andliga faktorerna inuti dem – och bristen på stöd utanför.
 • De är empatiska och känsliga. De kan berätta om sådant som inte är bra för dem. De är även extremt högkänsliga och känner in både människor, djur och även mat.
 • De har otroliga gåvor som behöver de vårdas väl.

Jag personligen är en Indigo.

Kristall barn

Kristallbarn är i våra liv för att styra oss in på att älska, känna, läka och vara fullt levande. De har liknande egenskaper som hos Indigo barn i dem men de har ökande kraft och psykiska förmågor. De är här för att de vet att mänskligheten behöver förändras. Några av dem föddes på 70- och 80-talen för att ta reda på om världen var klar och på 90-talet föddes många av dem för att bana väg till en mycket bättre värld för alla.

Till skillnad från indigosna som kämpar med sina livs exteriörer har kristallbarnen många gånger i mer frid där de är – de inser att de har vad som krävs för att rädda världen och de lever starkt för denna uppmaning. De vet bara att de är redo att följa sina hjärtan och göra fantastiska saker för mänskligheten och planeten. Har du någonsin undrat om någon nära dig verkligen är ett kristall barn? Här är några egenskaper du kan undersöka ytterligare för att bekräfta dina aktuella observationer:

 • De har psykisk kraft, de kan känna vad som är gömt. De kan uppfatta vad som är osäkert.
 • De kan sjunga först innan de kan prata – de har en djup förbindelse med musik.
 • De kommunicerar riktigt icke-verbalt.
 • De hedrar ärlighet, de vet när du ljuger. De är i sanning i andra och kan känna äktheten.
 • De går lätt, vänligt och varmt. De behandlar andra som vänner; De drivs inte av misstanke när de möter främlingar.
 • De är högkänsliga för föroreningar och andra giftiga ämnen i miljön, maten och även andras beteenden.
 • De är öppna för människor som har öppna sinnen, hjärtan och händer. De glädjer sig åt andras mänsklighet och värdesätter medkänsla och vänlighet hela tiden.
 • De bryr sig om andra varelser runt dem – växter, djur och till och med de minsta varelserna.
 • De har ett mycket starkt förhållande med naturen: De tycker om att vara ute i naturen, vara nära vatten och under stjärnorna.
 • Ibland kan det även leda till att det diagnostiseras med autism.
 • De trivs för att de följer sina själars sånger.

Låt oss fira att ha dessa Indigo och Kristall barn bland oss. Är det så att du har ett barn som är diagnosticerad med bland annat ADD, ADHD. Läs på.För det kan vara så att ditt barn eller du som vuxen är högkänslig.

Läs HÄR 

Titta även på kosten. Vad är det som triggar och vad är det som lugnar ner? Högkänsliga har triggers. Jag som högkänslig Indigo kan tillexempel inte äta socker i större doser, dricka kaffe,äta gluten, dricka alkohol, medeciner osv. Så titta på alla dessa delar och sätt dig in i ditt barns eller din egen situation. Lär dig att förstå dig själv och ditt barn.

KAN DET VARA SÅ HÄR FÖR DIG ELLER DITT BARN?

torsdag, november 29, 2018|

LYSSNA PÅ KROPPEN

En del undrar varför man skakar och vibrerar.Många kallar det ångest.

Vår fysiska kropp är så enormt talför.Den är ärligare emot oss än alla existerande ord i national encyklopedin.

Det är stor skillnad på att skaka på grund av att man har hamnat i chock eller är nervös än vad det är att att ha, inre vibrationer och skakningar.

Efter Drottninggatan så skakade min kropp på grund av chocken och alla den dramatik som uppstod.  Är man som jag en högkänslig ,empat så blir det ENORMT starkt i en sådan situation. Därför tog det fyra dagar för kroppen att lugna ner sig.

De, inre darrningarna är kroppens signal på att vi behöver släppa taget eller är på väg att släppa taget.

EXEMPEL…

Kvällen innan jag skulle träffa Katrin Sandberg för första gången så började min kropp att darra,skaka och vibrera redan 21:00.Jag skulle träffa henne klockan 09:00 nästa morgon.Hela natten låg jag sömnlös och svettades.När klockan slog 05:06 så upphörde allt och jag fick möjligheten att sova några timmar innan.

När jag kliver in på Storyhouse i gamla stan är jag trött och ser själv i toalett spegeln att jag ser ut som någon som varit med om en rejäl party natt.

Katrin ber mig att berätta min story från start.Så tidigt jag kan minnas och sedan fortsätta 5 år i taget.

Kroppen börjar vibrera igen.Fåtöljen känns för trång,tröjan tryckte emot halsen och svetten började rinna.

Det var första gången som jag skulle berätta – hela storyn för någon.Inga små bitar eller lösa inkapslade lögner.

Utan sanningen i alla sina färger och nyanser.

Även om jag ville gå därifrån så minns jag ändå att jag tänkte:Du kommer att bli fri om du gör det här,Veronica.Var sann emot Katrin,hon är inkännande och kommer att bemöta dig med lugn.

Let it go.

Jag berättade om min barndom. Hur jag växte upp som hög känslig utan en identitet. Hur jag levde med psykisk misshandel och alkohol i hemmet. De 9 åren av svår mobbing i skolan och de sexuella ofredande av olika män utanför familjen.Om spelmissbruket, självmordstankarna,bostadslöshet, skuldbergen, sorgen och skammen. Hjärnutmattning ”uppvaknandet! Och mordförsöket på Drottninggatan. Allt jag arbetat med under ett decennium skulle nu upp till ytan.

Ju längre bort ifrån barndomen och alla de traumatiska händelserna i mitt liv desto lugnare blev kroppen.

Tillslut satt jag och skrattade.När de två timmarna var slut var jag lika slut. Men det var så som Katrin hjälpte mig att hitta just min sanna story så att jag kunde göra det jag nu gör och håller på att skapa.

När jag lämnade Katrin och klev ut på gatan igen så hade kroppen blivit lugn och inombords log jag med hela min själ.Jag var FRI… 🙂

Sedan den dagen har kroppen aldrig mer vibrerat på samma sätt.Nu har det gått 1 år sedan dess.

Det händer dock att kroppen signalerar vid enstaka tillfällen.Som när den vill ha någonting,när jag ska göra något eller bara när den vill släppa taget om något den inte längre behöver.

Lyssna ALLTID på kroppen.

Det är själen som vill få utrymme och talar igenom det fysiska.

Kramar

VÅGA VARA DU

måndag, oktober 22, 2018|
Load More Posts

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

FÖLJ MIG OCKSÅ PÅ SOCIALA MEDIER